Bullbak i Albybyn

image25
Ja här bakar svärmor Siv bullar.
Dom är goda dom kan jag lova,speciellt hennes Systerkaka!
Hennes mamma ,vår”Gammelmomma” kallade  den här kakan för systerkaka så kom inte och säg Butterkaka nu!

Så här gör hon:
Hon gör vanliga fyllda, rullade och skurna bullar av vetedeg.
Hon lägger dem tätt i en form med löstagbar botten eller stekpanna.
Här passar det  allra bäst med en stekpanna som inte har plasthandtag, ha ha
Pensla med ägg och strö över hackad mandel och pärlsocker.
Grädda i 200° i ca 20 minuter eller tills den är brun på kanten.
Det finns bara en dålig sak med kakan och det är att den är odryg!

 
image26

En kommentar

  1. Hej
    Ni har inget recept på tunna blodpannkakor ?
    Mvh
    Bengt

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*