Äppelpaj in notime

image28

Jag köper lika mycket frukt nu som när vi var storfamilj,
 det är därför man gör sina fynd i svalen av ledsna små nyttigheter ibland.
Tid för nåt kavlande eller smulande fanns inte men jag kom att tänka på en paj med bananer som Marie  Winzell brukar bjuda på som var raketsnabb.
 Att jag kom att tänka på den betyder inte att jag vet hur receptet var
men jag gissar och låter familjen vara testpanel.

Så här gjorde jag.

7 äpplen(inte så stora)
2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk kardemumma krossad eller malen
1 tsk kanel
100g kallt smör

Sätt ugnen på 225°.
Blanda mjöl socker och kryddor.
Skala och skiva äpplena och lägg dem i en ugns/pajform.
Strö mjölblandningen över äpplena.
Riv smöret på grova rivsidan och fördela jämt över mjöljoxet.
Grädda  i ca 25 minuter.
Servera den ljummen med vispad grädde.

Ja vad tyckte nu testpanelen:
Min mor föreslår pressad citron på äpplena för lite mera syra och minska på sockret.
Mannen och dottern i huset tyckte att det var gott.
Det var inte den vackraste av pajer tycker jag,
rätt ful för att vara ärlig men god.
Följ min mors tips,det tror jag på!
Pytsa i lite havregryn kanske blir bra eller nu kom jag på musli eller crunchy(utan mjölblandningen då)
Ja men experimentera på då och tala om sedan om det blev gott!

7 Kommentarer

  1. Åh, så gott! Det måste jag testa°°

  2. Oj, tack så hemskt mycket för de fina kommentarerna i min blogg! Jag lägger ned mycket tid på den så det är alltid kul när någon uppskattar det!

  3. Ruth Winzell

    Grattis till en jättehärlig, intressant och varm blogg.
    Jag har läst, skrattat och även gråtit en skvätt.
    Du är ofta i mina tankar!
    Och du, vi klarar oss inte alls lika bra utan dej!!

  4. Tack snälla Ruth, det känns bra att du tänker på mig och tittar in på min blogg!
    Nu blev jag jätteglad!

  5. Vilken underbar blogg du har. har hittat mycket matnyttigt här. Kommer att bli ständig gäst hos dig.
    Tack för att du tittade in hos mig och du ville fråga nåt, snälla gör det så slipper jag fundera på vad det var, jag är alldeles för nyfiken av mig. Ha det gott. // Solan

  6. Marie Winzell

    Hej Karin!
    Läste precis receptet på din variant av min bananpaj.
    Jag brukar riva ingefära över bananerna, så din mamma är nog inte helt ute och cyklar när hon föreslog pressad citron över äpplena. Jag ska prova din paj med äpplen – och citron… /Marie (som också saknar dig på jobbet)

  7. Tack Marie…..
    Ja just ja det var ju ingefära,det funkar säkert med äpplen också!

Lämna en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*