Premiärmiddag på altanen

Idag har det varit en riktig sommardag och vi åt sallad ute för första gången i år. Mannen gick löst med högtryckstvätten på stenplattorna igår så jag är rädd att lilla "kotten" har dragit vidare till ett annat bed and breakfast.
Det blev  sallad som sagt och det här hamnade i skålen idag.

SALLAD
pasta                                                                      
kassler                                                                 
isbergsallad                                                         
gurka                                                                        
gula/röda tomater                                                  
champinjoner
oliver
rödlök
soltorkade tomater
avokado
citronolja, salt,peppar

SÅS
turkyoghurt
vitlök
persillade
mynta
salt, peppar

3 Kommentarer

  1. mums det såg smaskigt ut

  2. Vilken härlig middag, ser fräscht ut. Brownies är gott och visst kan du få ett gott recept.

    Mat & recept

    <<Tillbaka

    Chokladiga brownies

    Tid ca: 30-60 min

    Svårighetsgrad: Medium

    Ingredienser

    200 g blockchoklad, mörk

    50 g smör

    2 ägg

    1,5 dl vetemjöl

    2,5 dl strösocker

    1 tsk vaniljsocker

    1 krm bakpulver

    1 msk maizena

    Tillagning

    Ställ ugnen på 180°.

    Hacka chokladen grovt och smält den över

    ett vattenbad. Ta av den från värmen och rör

    ned smöret.

    Vispa ägg, socker och vaniljsockret.

    Rör ned chokladsmeten.

    Blanda mjöl och bakpulver, rör ned i

    chokladsmeten. Rör om så att du får blank och

    jämn smet.

    Smöra en form (cirka 20×25 cm) och pudra

    den med en matsked maizena, skaka runt och

    häll av överskottet. Häll ned smeten och bred

    ut den med en spatel.

    Baka dina brownies i cirka 30 minuter tills du

    fått en kaka med torr och blank ovansida och

    fuktig kärna (testa med en tandpetare). Du kan

    låta kakan stå i den avstängda ugnen i 10

    minuter extra om du vill ha en fastare kaka.

    Tips! Du kan variera brownies på många sätt,

    prova att röra ned något av följande i smeten:

    • 1 dl hackade valnötter • 1 dl hackade

    hasselnötter • 1 dl hackade jordnötter • 1 dl

    hackad dajm • 1 dl grovhackad vit choklad • 1 dl

    grovhackad apelsinkrokantchoklad • 2 msk

    Baileys likör • 2 msk vit rom

    Serveringsförslag:

    Skär upp brownies och lägg dem på fina desserttallrikar. Lägg en

    skopa glass på varje brownie, häll över chokladsås. Spritsa grädden över och tryck ned en kaka på

    toppen. Strö marshmallows över alltihopa och avsluta med strössel. Servera genast!

    Allergiinformation

    Detta recept innehåller: [mjölk] [gluten] [ägg]

  3. Sallad är sommar det!

    Tack för receptet, det där med lite nötter i måste jag testa!

Lämna ett svar till Karin Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*