Boden tur och retur!

Vi har varit och hälsat på sonen i Boden i helgen.Tur att vi gillar bilkörning i den här familjen för det blev 140 mil! Han gör lumpen där och det var besökshelg och uppvisning kan man väl säga och jag blev stolt som en tupp! Det var så kul att se vad han pysslar med, mycket tuffare än vad jag trodde innan. Men “överstemilitärguckun” kan glömma att jag tänker uppmuntra min son till tjänst i Afghanistan, NEVER!
Det var tänkt att vi skulle sova där 2 nätter men eftersom jag inte kan sova som normala människor utan hör allt som ingen annan kan höra så blev det bara en natt. Det fanns nämligen både en fläkt som durrade och en klocka som tickade , ja ni fattar ljud=vaken. Fast nu så här efteråt så tror jag de andra blev nöjda också för nu hann de åka till Sundsvall och spela fotboll i 40 graders värme!
Hungrig blir man fast det är varmt och kylskåpet var soprent på goda saker så det blev en dykning i frysen.
Peter var här och solade och jag vet att han gillar wok så det blev det trots hettan ute. Det blev en vanlig snabbwok utan överraskningar men gott ändå.

Kycklingwok
2 port
1 stor kycklingfile
150 g nudlar
250 g frysta wokgrönsaker
5 champinjoner
1/2 solovitlök
1 msk riven ingefära
2 tsk röd curry
chiliflakes
2 msk japansk soya
1 msk fish sauce
olja till pannan

Strimla kycklingen och stek den med curryn.
Fräs med champinjoner och lök när kycklingen nästan är klar och lägg det sedan åt sidan.
Koka nudlarna i saltat vatten.
Woka de frysta grönsakerna i riktigt het olja.
Krydda med ingefära,vitlök och chili.
Blanda nudlar, kyckling och grönsaker på ett fat/form och bland i soya och fishsauce.
Jag klippte gräslök och persilja över men godast är förstås koriander.

Sweetchilisås /woksås är gott att servera till.

8 Kommentarer

  1. Vad gott! jag älskar thaikäk. Använder du currypasta eller torr krydda?

  2. Jätteläckert med wok! Och så glad att se en bild från mina hemtrakter och bodens garnision dessutom! Nu saknar jag min pappa… S

  3. Säg hej till Boden från mig nästa gång!

  4. Det är olika men nu hade jag torr krydda, blir ju mer tryck med pasta. Har en pasta som jag inte testat än som heter sour yellow curry, ska testa den till räkor tror jag.

  5. Tar nog ett tag innan jag är i Boden igen fast det var ett trevligt ställe, klart jag säger hej!!

  6. Li:Trodde du var Ölänning, du har flyttat en rejäl bit hemifrån.Antar att din pappa jobbade på regementet….visst vill man kunna knäppa med fingrarna och backa tillbaka i tiden?

  7. Jag rekomenderar maten starkt! Fast jag har lite problem att äta med pinnar fortfarande, men det går framåt 🙂

  8. Du pillar snart upp små frön med pinnarna jag lovar! Nu äter ju inte thailändarna med pinnar men man äter så lugnt och sakta med dom och det är bra det för lilla magen!

Lämna ett svar till Anonym Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*