Ljummen quinoasallad med kassler

Det blev skogen för mig idag igen fast jag borde gjort tråksaker hemma i stil med fönsterputsning(jag putsade det minsta fönstret på hela huset det fick räcka) När det blir skrotväder kan jag vara inne och pyssla!
Jag fick halva korgen full med svamp idag men på stället jag var på var det nästan omöjligt att se trumpetisarna. De hade exakt samma nyans som de bruna hjortronbladen .
Jag nästan krälade i surmossan för att se dom!

Quinoasallad 4 port
2 dl röd quinoa
4 dl vatten
1 buljongtärning
4 cm kassler (märks det att vågen är kass?)
1/2 zuccini
1 röd paprika
12 sockerärtor
1 rödlök
1 liten chili
2 msk olja
100g fetaost
1 näve kalamataoliver
peppar, salt behövdes inte för kasslern var toksalt!

Skölj och koka quinoan i ca 15 minuter.
Under tiden fräser du strimlad kassler, zuccini, ärtor och paprika hett och fort.
Lägg i lök och chili på slutet så det bara blir lite varmt.
Blanda quinoan och fräset på ett stort fat.
Smula över ost och lägg på oliverna.
Ät salladen ljummen gärna med en youghurtsås till.

 Min tanke var att blanda lite av "peston" i youghurten men det blev ju svårt det när jag inte hade någon.
Jag hade inga nötter alls och ost orkade jag inte riva.
Det blev gott att dutta på röran på salladen och det som blev över kommer att åka i någon pasta i veckan.

"Tomatsås"(pestorosso)
10 soltorkade tomater
1 näve färsk basilika
2 klyftor vitlök
1,5 dl neutral olja
salt, svartpeppar

Kör allt med stavmixern tills det blir slätt, smaka av med kryddor.

3 Kommentarer

  1. Gott det ser ut? Jag tittar över på en bit mat. 😉

  2. Ja sväng hit du bara Mimmi!Det finns liiite kvar!

  3. ser jättegott ut! massa vackra färger 🙂

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*