Sen middag med bakad potatis

Ja vi letade kantareller idag men eftersom de var så otroligt tunga så åt vi upp dom(7 stycken) på fjället.
Imorgon ska vi åka över på norska sidan men vi får väl se hur det går, jag är inte så övertygad att vi hittar något trots att jag fått ett tips.

Ja det blev en väldigt sen middag  och det här åt vi:
Bakad potatis med kryddsmör(vitlök,gräslök,salt,peppar)
Stekt fläskfile’

Fuskbea
2dl creme fraiche 34%
0,5 dl vatten
1 köttbulj.tärn/fond
1 msk dragon i vinäger eller mindre mängd torkad

Koka upp vatten och buljong.
Rör i det övriga och låt det puttra.
God både varm och kall.

Sparris och avokadosallad
1 knippe sparris
2 avokado
1 paket bacon
1 nektarin
1 paprika
ruccolasallad
1 rödlök
salt, peppar,balsamvinäger

Stek baconet i bitar och låt det kallna.
Bryt bort den nederst delen på sparrisen och dela dom sedan på mitten.
Koka nederdelen 2 minuter och lägg sedan i topparna och koka dom 3-4 minuter.
Lägg i tokkallt vatten.
Skär det övriga och blanda ihop salladen.

3 Kommentarer

  1. Spännande med fuskbea, måste prova den nån dag!

  2. Nu är utmaningen antagen =)

  3. Fru S testa såsen vettja, hoppa över vattnet om du vill ha den tjockare!

    Petra jag ska kolla in vad du skrivit det blir kul det!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*