Fläskfilé, rotgratäng och balsamicosky

Jag har varit så lat den här helgen så jag skäms nästan, bortsett från omplanteringen av de sista tomat och chiliplantorna har jag inte gjort många knop. Det kanske är bra att jag laddat batterierna för till helgen åker vi till Tänndalen. Gissa om jag längtar???
Idag blev det knappt mat för vi åkte och storhandlade (puh 2 km lång lista) direkt efter jobbet och då var orken slut (läs: jag ville hellre se Halv åtta hos mig och ingen annan ville laga mat heller!)
Det här åt vi till middag igår!

Rotgratäng 4 port.
ca 700g rotsaker:
4-6 potatisar
1 palsternacka
1 bit rotselleri
1 svartrot (bara för att jag hade en över)
2 klyftor vitlök
3 dl grädde
2 dl mjölk
2 dl riven ost
salt, svartpeppar

Skala alla rotsaker och dela i tunna skivor eller kör i matberedaren. Krydda rejält, riv  i vitlöken, blanda grädde och mjölk och slå över. Strö över riven ost och gratinera i 200 °ca 40 minuter.

Fläskfilén
Krydda den rejält runt om med salt och peppar. Bryn den i smör och olja i stekpannan och låt den gå klart i ugnen i ca 15- 20 minuter.

Balsamicoskyn:
1 bananscharlottenlök /1 liten lök
1 msk tomatpuré
2,5 dl vatten
1 köttbuljongtärning
1 msk balsamvinäger
(en dutt maizena)

Hacka löken och fräs den mjuk i pannan där du stekt köttet.
Fräs med tomatpurén, smula i buljong och tippa i vattnet.
Låt allt koka ihop några minuter.
Sila skyn och red en gnutta om du vill ha den lite "simmig"
Slå skyn över köttet eller servera vid sidan om.

VAD KUL ATT NI ÄR MED OCH TÄVLAR!

2 Kommentarer

  1. gott med avokadosallad!

  2. Såg jättegott ut! Balsamicosås kan verkligen förhöja en maträtt!!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*