Vi grillar älg och grisfilé

 
Oj vad dagarna går undan! Jag hinner inte med allt jag vill just nu men det är väldigt kul med Meike och Veronica i huset. Lättsamma tjejer som har tålamod när jag kliar mig i huvet och letar engelska ord. Det blev en väldigt sen middag idag men då kunde vi också äta i lugn och ro efter jobb och träningar. En riktig sommardag har vi haft och då passade det fint med grillning. Jag la 2 fläsk och en älgkalvfilé i marinad igår kväll då ögonen gick ikors och hjärnan avslutat sin aktivitet. Inte så rafflande blandningar kanske men köttet blev mumsigt, det här rörde jag ihop: 

Marinad till älgköttet
1 dl rapsolja
1 tsk rosépepparkorn
1 tsk grönpepparkorn
7 enbär
1 msk grillkrydda

Marinad till 2 fläskfiléer
1 dl rapsolja
1/2 dl sweetchilisås
2 tsk hotpaprika
2 tsk örtmixkrydda av något slag

Grillspett
zuccini
paprika
champinjoner
majskolvar
rödlök
olja, salt, grillkrydda
blötlagda träspett såklart!

Salsa
1 mango
5 ringar ananas
3 tomater
1 grön chili
2 msk olivolja
hackad koriander
honung
1/2 pressad citron
salt, peppar

Hacka frukt, tomater och chili.
Blanda ihop allt och smaka av med kryddor och koriander.

Tsatziki
3 dl turkyoghurt
5 cm gurka
2 klyftor vitlök
salt, peppar

Riv gurkan grovt och strö över salt.
Krama efter några minuter ur all vätska och blanda sedan med yoghurt och kryddor.

Ugnsrotisar
potatis
palsternacka
morot
olja
salt, peppar, örtkrydda

Skala, klyfta, olja på i långpanna, krydda och "krama" runt med kroppen.
Minst 225°varm ugn så allt blir krispigt och brunt.

Nej nu är det bäst att hoppa i säng för imorgon ska vi all åka och "härja"på Bodaborg och efter det vill tjejerna shoppa i Sundsvall!

TREVLIG HELG TILL ER ALLA!

3 Kommentarer

  1. Mm, så gott! vi åt också grillat idag =)

  2. Åååh så gott!!! Vi har inga fler älgkött bitar i frysen.. suuuck! 🙁

  3. Ser så smarrigt ut! Vi har också grillat flera dar i rad, nu när vädret blev så vackert.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*