Äppelpannkaka i min lilla ugnsform…..

passar fint efter soppan. Om jag hade tänkt till lite tidigare så borde jag bjudit svärisarna på middag idag när jag slutade tidigt och allt men det får bli en annan dag då.
När jag åkte från jobbet så fick jag en hink äpplen av min syster för hon hade så mycket. Själv har vi bara mycket av en sak på vårt träd och det är GRENAR! Trädet har vi haft i 20 år och aldrig någonsin beskurit det, bit i det ni alla duktiga äppelodlare!

ÄPPELPANNKAKA
3 ägg
2,5 dl vetemjöl
5 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 äpplen
socker

Rör ihop pannkakssmeten och lägg den i en smord mindre ugnsform.
Skala och klyfta äpplena och lägg dom i smeten.
Grädda pannkisen i 200-225° i ca 25 minuter.
Strö socker över innan du serverar pannkakan ljummen!

Det går finfint att “hotta” till pannkakan med kardemumma, kanel, vanilj och vad man nu vill men jag vill ha den som min mormor gjorde när jag var liten.

En kommentar

  1. Ha ha, att ha många grenar är ju inte riktigt vad man ha tänkt sig eller åtminstonde så vill man ju ha lite äpplen också..
    Såg väldigt gott ut..
    Trevlig helg

Lämna ett svar till Therese Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*