Vilda biffar med trumpetsås

Här kommer några bilder från helgens svampplock, mina favoritsvampar
Rödgula trumpetsvampar!

VILDA BIFFAR 3-4 port
4 hg köttfärs, älg om du har
1 ägg
1 dl creme fraiche
1 klyfta vitlök
8 krossade enbär
1 tsk salt
svart och vitpeppar
smör till stekning

Jag hade en cremefraichedutt kvar i en burk och bara därför åkte den med i smeten, inte så tokigt faktiskt!
Blanda ihop allt och forma till tunna små biffar.
Stek dom i smör men inte för länge så dom blir torra!

SVAMPSÅS
1 liter svamp, trumpet, tratt, bland eller champinjoner
2 msk smör
3 dl grädde
1 tsk tomatpuré
en skvimp soya
salt

Lägg den färska svampen i en varm panna och låt vätskan släppa och koka in.
Lägg sedan i smöret, stek svampen och krydda.
Tippa i grädde och låt det puttra ihop tillsammans med tomatpuré och soya.
Vill du ha tjockare sås så red med mjöl och mjölk.


ROTISAR I UGN

Nu hade jag bara potatis och rödbetor hemma men det blev gott med bara det också. Jag hade tänkt toppa med ost men det glömde jag bort!

♥ potatis och rödbetor i klyftor
♥ citronolja
♥ salt och timjan

Klyfta potatis och betor och lägg dom i en ugnsform, gärna teflon.
Ringla över citronolja, salt och timjan.
Kör grönsakerna i 225° tills dom är mjuka.

Nu ska jag krypa till kojs, läsa en bok och hoppas att halsontan försvinner!

4 Kommentarer

  1. Du hittade en hel del svampar, det är ju så kul.
    Härligt att få vara ute när vädret är fint också.
    Här är det bara bra, vi hoppas på att vädret håller i sig till helgen då blir det i så fall stugan och höststädning där.
    Gott med biffar och svampsås.
    Här väntar jag på kött för nu är frysen näst intill tom på älgkött, fick lite köttfärs av min mor men sen är det slut.
    Ha en bra vecka

  2. å vad det ser härligt ut med alla de där svamparna. gjorde själv en supergod rulle med kantareller igår. gott gott.

  3. Ljuvliga svampfoton!

  4. Therese:Jag hoppas också på älgkött för mitt är också snart slut!

    Bakmammorna:Ska kolla in din rulle!

    Tina: Tack och den smakar ljuvligt också!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*