Svampsoppa med smördegsrullar

Här kommer förrätten från lilla partyt igår. Vi serverade i koppar och då räcker soppan till 5-6 personer fast ingen “påtår” då. Jag använde rödgul trumpetsvamp som är min favorit (som ingen av er missat) men det blir gott med vilken svamp som helst (undvik vita flugsvampar och spindlingar:!) Jag var på Mikaelimarknad i Östavall idag och då såldes färska såna här godingar men ingen hade visst köpt, knepigt tycker jag men dom som vill ha plockar väl själva men jag anar en viss svampskräck i de här krokarna och det är synd det. 

SVAMPSOPPA
5 dl torkad svamp eller 1 liter färsk
5 dl svampbuljong
5 dl grädde
1 liten lök
2 msk smör
1-2 msk tomatpuré
maizena+vatten
ev. salt och peppar

Lägg svampen i blöt, krama ur den och hacka den.

Har du färsk svamp så dela den bara i småbitar.

Hacka löken och fräs den i smöret och låt svampen steka med.

Låt tomatpurén svänga med.

Tippa i buljong och grädde och låt allt koka ihop.

Red av soppan en gnutta så den blir lite krämig.

Smaka av med mera kryddor om det behövs.

SMÖRDEGSRULLAR
3 st smördegsplattor
2-3 dl riven ost med smak
1 ägg

Tina smördegen om du har fryst.

Jag delade varje platta i fyra remsor.

Penslade med vispat ägg och vände/klämde fast osten och snurrade runt.

Lite kletigt var det men gott eller vad säger du Maria?

Grädda i 225° ugn tills osten smält och snurrorna fått färg.

Resten av middagen kommer senare för nu ska jag lägga mig och läsa en stund!

4 Kommentarer

  1. Vad jag blev sugen på svamp soppa:D

  2. Ljuvligt gott är det med svampsoppa, de tär så sant som det är säkert!
    🙂

  3. Tara: Ja visst är det gott och det passar när det börjar bli kallt och ruggigt!

    Tina: Nu ska jag kolla in till dig för det var ett tag sedan!

  4. oj oj oj!
    det där såg farligt gott ut! 🙂

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*