Gravad lax det är härlig sommarmat det!


Wiehoo nu har jag semester! Jag tyckte att det var i tidigaste laget och att jag inte hade någon semesterlängtan men nu känns det helt rätt. Det har varit en annorlunda midsommarhelg, minimalt med städning och matlagning men massor av tid tillsammans istället och det är inte fel. Svärisarna har firat Guldbröllop så dom har bjudit på mat flera gånger i helgen så det enda jag gjort är att grava en lax och öppnat färdiga sillburkar ( mina inläggningssillar ligger fortfarande i konservburken).

Av all lättlagad mat så tro jag att gravad lax vinner, testa om du inte gjort det tidigare!

GRAVAD LAX
1-1,2 kg laxfilésida
6 msk socker
4 msk salt
nymalen vitpeppar
dill

1. Blanda socker salt och vitpeppar och strö det på den urbenade filen.

2. Hacka några dillkvistar med stjälkar och allt och lägg på laxen.

3. Dela förresten filén på mitten och lägg köttsidorna mot varandra.

4. Låt laxen gravas 1-2 dygn och vänd på den några gånger under tiden.

En midsommartallrik när den är som bäst!

Svärmor och svärfar firade Guldbröllop i helgen och bjöd oss alla på en härlig fest på Gästis i Östavall!
Lisa har tagit den här bilden.

Här är kusinerna Walker samlade och mina 4 barn står längst bak till vänster!

På midsommarafton blev det dans för oss på Säter som vanligt och varje år tänker jag att i sommar ska det bli en danssommar men jag vet hur det blir, latmasken kommer krypande.

4 Kommentarer

  1. Åååå, gravad lax är bland det bästa jag vet! Glömde totalt bort den i helgen. Men den duger att äta vilken dag som helst på året!
    Ha en skön semester!

  2. Så härligt med semester, hoppas du får en härlig ledighet! Här dröjer det lite till… men den som väntar på något gott:)

  3. Ahh nu far jag hemlangtan till Sverige och familjen!!! Sa gott med lax…smaskigt:))
    Kramar,
    Nena

  4. Åh härligt att inte behöva fixa så mycket sj..Guldbröllop är de 50 år tillsammans??

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*