Korvgratäng med röd pesto

Korvmiddag slog jag till med idag , lika bra att laga något av korvringen medan det finns något kvar av den. Undra vem som går och äter kall korv här i huset??? Ok…..det är jag och det är ju såååå gott (måste jag gilla all mat?) Det borde funka att laga min gratäng i en gryta också fast då blir det ingen knorpig ost på toppen…..

KORVGRATÄNG 4 port
400g falukorv
250 g squash eller broccoli eller lite av varje!
3 tomater
1 lök
2 klyftor vitlök
3 dl grädde
3 msk röd pesto
2 dl riven ost
smör eller olja
salt, peppar

1. Fräs squashen så den får färg, låt skivad lök och vitlök fräsa med på slutet.

2. Lägg grönsakerna i en ugnsform, tomaterna i bitar över och på toppen den stekta falukorven.

3. Blanda ihop grädde, pesto, salt och peppar och slå det i ugnsformen.

4. Strö ost över och gratinera i 15-20 minuter i 225°.

5. Pasta passar kanon till!

Ojdå det blev ett gratängrecept idag också, kanske ska kalla det här för korvlåda istället då?

3 Kommentarer

  1. Här är det jag som knycker kall korv. Jag tycker nästan att det är godare än när den är tillagad :)

  2. Hej!

    Ta gärna en titt på nätbutiken missalicia.se, där det finns smycken för dig och accessoarer för ditt hem.

    Bland annat har vi lägst webbpris i Sverige på Kew Royal Botanic Garden's populära doftljus!

    Skäm bort dig själv i höstmörkret, eller varför inte vara ute i god tid med julklapparna?

    Välkommen!

    Vänliga hälsningar,
    http://www.missalicia.se

    PS. Gilla vår Facebooksida för att hålla koll på nyheter och tävlingar: http://www.facebook.com/pages/Miss-Alicia/118723208236702

  3. Falukorv och pesto – låter som en alldeles utmärkt idé!
    Tycker fröken Dill

Lämna en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*