Fridas morotsbullar

Jag fick hyra in en gästbloggare idag eftersom mina ät och smaklökar tagit långledigt. Nejdå hon behövde inte alls hyras det var hennes egen ide att kliva upp tidigt och baka och köket var ju ledigt!

FRIDAS MOROTSBULLAR
50 g jäst
50 g smör
5 dl vatten
2-3 rivna morötter
2 tsk salt
3 msk honung
ca 6-8 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
2 dl rågsikt

1ägg
solroskärnor/linfrön

1. Smält smör, tippa i vattnet,  låt det bli fingervarmt och rör ut det i den smulade jästen.

2. Blanda i de rivna morötterna, salt, honung och det mesta av mjölet.

3. Kör degen några minuter i maskin eller med elvisp tills den släpper från kanten men är något kladdig.

4. Låt degen jäsa ca 45 minuter i bunken.

5. Baka ut bullar, lägg på plåt och låt de jäsa 20-30 minuter till.

6. Pensla med uppvispat ägg och strö på solroskärnor eller linfrön.

7. Grädda i 225° i ca 10 minuter.

En Kommentar

  1. Men så goda bullarna ser ut. Det finns inget bättre än nybakat bröd en lördag- eller söndags morgon.

    Nadja

Lämna en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*