Grönpepparsås till älgkalven

 
Alltså jag måste nog hålla med mannen om att grönpepparsås är en fantastiskt god sås, tror alla bea och vinsåser kan slänga sig i väggen……nej nu tog jag i men det kan hänga ihop med att köttet från en älgkalv inte var helt fel heller. Jag bara brynte det runt om och sedan fick det gå en stund i ugnen på 100 grader tills det var “mediumrarerosakindmjukt”.
Det här är inget exakt såsrecept men kom ihåg att göra såsen i stekpannan så köttsmakerna också kommer med.
 
 
GRÖNPEPPARSÅS
1 dl buljong
1 dl grädde
1 dl creme fraiche
1-2 msk grönpeppar i lag
50 g philadelphiaost
1 tsk persillade
liten skvätt av någon syra t.ex vinägern i grönpepparburken eller en skvimp cognac eller vin kanske? 
 
♥ Låt allt koka ihop och smaka, lägg till och dra ifrån tills du är nöjd.
 
 
Här finns det mera såser, röror och tillbehör som passar till kött, fågel, fisk och mittemellan!
 
 
Jag har haft en skön helg i fjällen och nästa gång åker skidorna med, jag längtar sååååå. Nu är det färdigvilat och gympadags och det behövs!

2 Kommentarer

  1. Lyllos dig med all älg! Och grönpeppar är ju också gott, men det har jag hemma! 🙂

  2. Älg är fantastiskt gott! Gjorde nyligen en älggryta med gnocchi som var kalas!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*