FISKSOPPA MED SAFFRAN

 
 
God Jul mina vänner,  jag önskar er alla en riktigt mysig och härlig jul!
Vi åt en fisksoppa till middag dan före dan innan det blir dagar av alldeles vanlig klassisk julmat, jag har inte testat något nytt alls och det känns riktigt bra.
 
 
FISKSOPPA
500g lax eller den fisk man har
5 små potatisar
3 morötter
1 fänkål
1 liten purjolök
1 röd paprika
2 klyftor vitlök
1 dl tomatpuré
2 kuvert saffran
2 tsk curry
2 tsk timjan
2 tsk mejram
1 liter vatten+fiskfond/buljongtärningar
5 dl grädde
1 citron, saft och skal
1 dl hackad dill
25-50g smör
salt och nymalen peppar
 
1. Dela alla grönsakerna i bitar och fänkålen i skivor och fräs dem i smör tillsammans med saffran.
 
2. Låt sedan de övriga kryddorna och tomatpurén fräsa med.
 
3. Tippa i buljong och låt soppan puttra några minuter.
 
4. Låt sedan grädde och citron gå ner i grytan och småkoka tills grönsakerna mjuknat.
 
5. Smaka av med mera kryddor och lägg sedan i fisken i bitar och sist dillen.
 
 6. Späd ev med mera vatten om du vill ha tunnare soppa.
 
 
 
 
 
Här görs det sista på den ugnsbakade Bodalsskinkan som blev fantastiskt god (125 graders ugnsvärme till 70 graders innertemp)
 
 
Här borde det varit en bild på den färdiga skinkan men det blev ingen bild för vi ville bara ÄTA!
Dessutom skulle det spelas Bingolottto och mysas i soffan.
 
 

2 Kommentarer

  1. God soppa! Gud Jul!

  2. Mums vilken härlig fisksoppa! God fortsättning!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*