Maries kebab med såser och klyftpotatis

 
Vi blev bortbjudna förra helgen på fika trodde jag men det visade sig vara en trerätters middag istället och helt fantastiskt gott. Huset var också helt fantastiskt så Ernst kan slänga sig i väggen!
Till varmrätt fick vi hemfixat kebabkött, klyftpotatis, tomatsalsa och vitlöksås och det var hur gott som helst(typiskt att kameran var kvar hemma) så det här ska lagas snart i mitt kök!
 
 
KEBABKÖTT
1 kg köttfärs
1 ägg
2 klyftor vitlök
2 msk malen spiskummin
1 msk paprikapulver
1 tsk salt
svartpeppar
olja till stekning
 
1. Blanda allt och forma smeten till en avlång limpa som du rullar in rejält i folie.
 
2. Grädda sedan i ugnen i 100 grader i ca 3,5 timme.
 
3. Låt köttet kallna.
 
4. Skär sedan köttet i skivor och sedan i cm breda strimlor.
 
5. Bryn sedan köttet i het panna så det får stekyta, smaka av och krydd mera om det behövs!

En kommentar

  1. jättegott var det!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*