Gulaschsoppa med creme fraiche

 
 
 
 
Av alla lata dagar så slog jag rekord idag! Men med nackspärr och nästäppa tyckte jag att jag var utsedd att soffhänga och heja på de svenska alpina landslagen… ja så det har jag gjort. Masade mig dock upp och gjorde en helt ok gulasch fast utan paprika och nu vet jag att en halvfrusen kornig creme fraiche går att vispa hyfsat slät fast den såg helt skuren och vidrig ut!
 
 
GULASCHSOPPA för 3-4 pers
 
250 g grytbitar
 
5 dl fintärnad potatis
 
1 stor morot
 
2 lökar
 
2 klyftor vitlök
 
1 liter kraftig buljong från kok eller tärning
 
1 burk tomater
 
1/2 dl tomatpuré
 
2 tsk kummin
 
2 tsk paprikapulver
 
1-2 tsk stark paprika eller en nypa chili
 
1/2-1 msk balsamvinäger
 
1/2-1 msk honung
 
peppar och ev. salt
 
olja till stekning
 
 
Till servering: Creme fraiche, bröd och ost
 
 
1. Skär köttet i småbitar 1×1 cm och bryn det i en panna.
 
2. Låt kryddor, vitlök och tomatpuré fräsa med på slutet.
 
3. Tippa i buljongen och låt köttet småputtra tills det är nästan mört.
 
4. Fintärna potatis, morot och lök och låt de koka med tills allt är riktigt mjukt och mört.
 
5. Smaka av med mera kryddor, syra, sötma och späd med mera vatten om soppan kokat ihop för mycket.
 
 
Här är några av mina favoritsoppor!
 
 
 
 
 
 
 

7 Kommentarer

  1. erika walker

    Jag har också haft en sån där lat dag , men här blev det fisksoppa i stället 😉 Nu ska jag ta och rycka upp mig med en promenad in till Brudkören.Kram på dig :-)

  2. Ja visst var du värd att vara riktigt lat idag. Och det hjälpte ju iaf lite att du hejade på de alpina åkarna. Hoppas att du piggnar på dej snart.

    Kram

  3. Hej Karin! Gjorde dom dina muffins idag med 200 g mörk choklad! MUMS säger jag bara!
    http://chiliconkarin.blogg.se/2008/april/kokos-och-chokladmuffins.html#comment

  4. Haha, ryktena säger så 😉

Lämna en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*