Rostad musli med tranbär

 
Nu är det snart tomt i musliburken men har man bara grejerna hemma så går det som en dans att rosta på lite gryn och nötter men  den behöver vara i ugnen och vändas en del innan den är riktigt crunchy. Det behövs inget bestämt recept här utan blanda de gryn och frön du gillar, själv tycker jag att Änglamarks ekologiska “grejer” är kanonbra. Och jag lovar att det blir såååå mycket godare om du rostar istället för att bara blanda ihop.
Nu kallnar muslin och solen skiner som vanligt på min lediga dag så jag ska ta mig en promenad på sjön!
 
 
 ROSTAD MUSLI
1 liter rågflingor eller fiberhavregryn eller en mix
1 dl havrekli
1,5 dl pumpakärnor
1,5 dl solroskärnor
1,5 dl linfrön
50-75 g grovhackade hasselnötter
50-75g grovhackad mandel
3 msk muscovadosocker, råsocker eller strö eller hoppa över om du vill ha sockerfritt!
1,5 dl vatten
1,5 dl tranbär, russin eller aprikoser eller lite av varje.
 
 
1. Blanda alla gryn, kärnor och nötter i en stor ugnsform, teflonpanna har jag ta annars ett plåtpapper i långpannan (olja ser jag att många blandar med i vattnet men det har aldrig jag gjort)
 
2. Strö över socker och vatten och krama runt rejält så det blir små klumpar.
 
3. Rosta i ugnen på 175 grader tills allt är torrt, krispigt och fått färg.
 
4. Vänd flera gånger under tiden och det kan ta ca 45-60 minuter.
 
5. När muslin kallnat så blanda i frukten och ha den sen i en tät burk.
 

3 Kommentarer

  1. Värt att pröva, mycket god smak

Lämna ett svar till Bob Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*