Maränger med choklad och nötter

 
 
 
 
 
 
 
Har du äggvitor över så gör ett gäng maränger vettja, det här receptet går att dubbla, trippla och kvartla ( inga riktiga ord det där va men ni fattar)
Det funkar att göra bottnar också om du är tårtsugen, perfekt att bara servera med grädde, glass, bär eller frukt och de håller dessutom länge men det är ingen risk att de blir liggande, jag lovar!
Receptet hittade jag hos Kanelkakan.
 

MARÄNGER MED NÖTTER OCH CHOKLAD

 

1 dl äggvita (ca 3 äggvitor )

1 dl strösocker

1 dl florsocker

 50 g nötter

 50 g mörk choklad

 

 

1. Sätt ugnen på 100 grader varmluft eller 150 grader i en vanlig ugn.

 

2. Rosta nötterna i en torr stekpanna och gnugga bort så mycket skal som det går, grovhacka nötterna.

 

3. Smält chokladen i micron och låt den svalna lite.

 

4. Vispa äggvita och strö i sockret tills du har en fast marängsmet, sikta ner florsocker och vispa slätt. 

 

5. Vänd ner nötterna i marängen och sedan chokladen, blanda inte så noga nu smeten ska vara melerad.

 

6. Klicka ut på bakplåtspapper eller spritsa och grädda tills marängerna känns lätta, ca 50-60 min

 

 

Härlig höstfredag!

En perfekt dag att sluta tidigt så det blev en långpromenad när jag kom hem och sedan hamnade jag här vid datorn och “bloggeriet”, undra om man borde gjort något annat? Typ städa eller något annat fredagsnyttigt? Det hinns nog med en annan dag, tänder några ljus nu istället…..undra om det finns ljus med Ajaxdoft…

Trevlig helg mina vänner!

 

 

 
 
 
 
 
 

2 Kommentarer

  1. Ser mycket gott ut! Önskar dig en fin helg.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*