Leverstuvning med bacon och lök

 
Ja det här är mat som man älskar eller hatar och jag älskar lever!
Fräs ihop allt såfort det bara går, här krävs det inget långkok för då blir levern torr och tråkig.
Lingon till är ett måste!
 
 
LEVERSTUVNING a´la minute
3 hg lever (gris, kalv, lamm)
1 paket bacon
1 liten lök
1,5 dl buljong eller vatten+tärning
3 dl grädde
maizena+vatten
salt och vitpeppar
en nypa socker
 
 
1. Dela levern i pyttiga bitar och ta bort senor och hinnor om det finns några och finhacka löken.
2. Fräs först baconet i småbitar, sedan leverbitarna och sist en snabbsväng med löken så den blir mjuk, krydda.
(Precis här provsmakar jag mycket mmmums. Nu kom jag att tänka på lever i tunna skivor med bacon och kapris, hur gott är inte det då? Varför lagar jag lever så sällan då?)
 
3. Tippa i buljong och grädde och låt det koka upp.
4. Smaka av om det behövs mera kryddor och red av såsen.

En kommentar

  1. Jag är en sån som inte är så mycket för lever, men jag måste säga att det faktiskt ser mycket gott ut!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*