Canneloni till många!

 
Äntligen vinter, som vi längtat efter snö! Jag slog på stort och skottade idag och det behöver min kropp men tyvärr var snön för lätt för att träna mina spagettiarmar. Synd att man inte får muskler av pasta!
Mina syskon med fru och sambo var här på middag igår och det var jättelängesen sist, måste bli skärpning nu. Jag gjorde det enkelt för mig och lagade pastarullar. Ändå enklare var det att köpa lite färdigt småplock salamisar ( hmmm heter det så i plural?), serranoskinka, ostar, oliver, soltorkade tomater, kapris och knäckebitar. Det blev två sallader, en typ greksallad  och en sallad med persikor och mozzarella.
Bröd bakade jag ju faktiskt också (? chockad än) och receptet kommer mina vänner.
Nu har jag två val…..städa ett extremstökigt kastrullskåp eller damma av träningscykeln och trampa lite…..hmm.. dumma val jag hittat på!
 
 
 
CANNELONI 10-12 port
18 stora färska lasagneplattor (låt de bli rumstempererade så går de lättare att rulla)
18 skivor alspånsrökt karré eller skinka av något slag
1 liten påse ruccola
1 liten påse färsk spenat
7-8 hg riven ost med smak (räcker till fyllning och topping)
 
TOMATSÅS
2 gula finhackade lökar
3 klyftor vitlök
1 msk harissapasta/sambal/färsk chili (smaka dig fram här)
3 burkar/tetror med krossade eller paserade tomater
1-2 burk vatten (tomatburken då)
2 buljongtärningar
2-3 msk socker
1 msk basilika, timjan eller oregano eller lite av varje
nymalen svartpeppar, salt
3 msk olivolja
 
“TOPPING”
5 dl creme fraiche
2 dl vispad grädde
riven ost
salt och peppar
 
1. Börja med tomatsåsen, fräs lök och vitlök mjukt i oljan och fräs med harissan/chilipastan på slutet.
 
2. Tippa i tomaterna, vatten, buljong, socker och örtkryddor och låt allt puttra ihop.
 
3. Lägg fyllningen på långsidans kant, rulla sedan ihop den och lägg trångt i en stor ungsform eller 2 mindre.Några blad av spenat, en nypa ruccola, skinka, riven ost och sedan rulla ihop.
 
4. Smaka av tomatsåsen, den ska inte vara tjock men kraftig i smaken och med rejält chilidrag! Är den för stark så tippa i lite mera sötma. Tänk på att toppingen mildrar chilismaken också.
 
5. Fördela tomatsåsen över rullarna.
 
6. Blanda ihop creme fraiche och grädde, ringla det över tomatsåsen och strö ist över riven ost.
 
7. Gratinera i 25-35 minuter tills rullarna är mjuka och osten smält.
 
 
Sallad med persikor och mozzarella.
Osten som är rätt smaklös fick marinera i olivolja, citron, persilladekrydda och salt en timme innan.
 
 

En kommentar

  1. Ser supersmaskig ut:)
    Ha en skön söndagskväll.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*