Basilikaröra och kronärtskocksröra

 
Här får ni två röror som passar finfint tillsammans med plockmat som salami, skinkor, ostar, bröd, grönsaker att dippa eller som ett tilltugg på en knäckebit eller crostini.
Nu har jag en ledig dag och ska åka och fira finaste sonen som fyller 26 år idag och jag fattar inte vart tiden tagit vägen?! (läs: att jag blivit sååååå gammal)
 
 
 
KRONÄRTSKOCKSRÖRA
1 burk kronärtskockshjärtan (konserv)
100g färskost, typ Philadelphia
1/2 dl creme fraiche 34%
1/2-1 msk citronsaft och rivet skal av citronen
salt, nymalen svartpeppar
pastarossa krydda (santa maria)
 
 
1. Mixa skockorna med stavmixer och rör ned allt det övriga.
 
2. Smaka av med kryddor.
 
 
 
 Vill du göra det enklare så köp en burk grön pesto och rör ned 2 msk av den tillsammans med Ph-ost och creme fraiche. Ska du däremot bjuda någon som har nötallergi så är mitt recept nötfritt.
 
BASILIKARÖRA
1/2 kruka basilika
1 klyfta riven vitlök
2 msk solroskärnor
3-4 msk olivolja/rapsolja
150g färskost typ Philadelphia
1/2 dl creme fraiche 34%
1/2 dl finriven lagrad ost
salt och nymalen svartpeppar
 
 
1. Mixa basilika, vitlök och solroskärnor tillsammans med oljan (eller öppna pestoburken)
 
2. Rör ihop allt det övriga till en slät röra.
 
3. Smaka av med salt och peppar.
 
 

4 Kommentarer

  1. Det här var två riktigt härliga recept:)

  2. Hej. Tack Karin!
    Jag hade ett liknande recept på basilika röra för många herrans år sedan, som jag inte har kvar. Tacksam att jag hittade till dig. Nu ska det njutas! 🙂

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*