Fish and chips

 
Jag har aldrig varit i England så det här är det närmsta jag kommer det landet men det vore kul att åka till London. Ungarna har varit där i omgångar så de kanske kan guida mig någon gång! Det var brittiska BBC-food som fick mig att bli en riktig matnörd för många år sedan när jag var sjukskriven och fastnade i alla matprogram, fast jag vill inte påstå att det engelska köket står högst på min lista!
 
Den här dagen fick dubbelpanerad abborre sällskap av pommes och en majo som jag kryddade med persillade!
Vilken vit fisk som helst blir gott och extra krispigt blir det med pankosmulor (grövre ströbröd som finns i asiatiska butiker)
 
 
 
MAJO
2 äggulor
1,5-2 dl neutral olja
pressad citron eller en skvimp vinäger
1/2 tsk persilladekrydda
salt, vitpeppar och en liiiiten nypa socker
 
 
1. Se till att äggulor och olja är rumsvarma!
 
2. Vispa gulorna och droppa sakta i oljan under vispning tills det tjocknar,
 
3. Smaka av med syra och kryddor.
 
 
 
 

En Kommentar

Lämna en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*