Rivig köttfärssoppa

 
Nu är det snart vår mina vänner så skynda er att äta lite varma soppor nu innan sallads och grillsäsongen drar igång. Många har dammat av grillarna för länge sen har jag sett men här i huset blir det inte än på ett tag, jag vill helst sitta ute och mysa i värmen på en nyskurad altan ( det där sista är nog själva grillbromsen )
Just idag kom vi hem från ett blåsigt Tänndalen men jag mår så himla bra av fjällen oavsett väder.
Chockade kroppen nyss med en promenad/joggingtur och det gick ganska bra faktiskt, nu pratar vi en kort tur här men den ska byggas på. Har ett knä som bråkar ibland så jag ska ta det piano!
 
 
 
 RIVIG KÖTTFÄRSSOPPA
500g rotsaker morot, palsternacka, rotselleri, potatis,  mixa som du vill!
1 lök
2 klyftor vitlök
3-4 hg köttfärs
4-5 msk tomatpuré
1 msk dijonsenap
1,2-1,5 l kraftig buljong
2 msk smör
2 tsk torkade örter t.ex timjan eller basilika
1/2-1 msk vinäger
nymalen svartpeppar och salt
 
 
1. Skala rotsakerna och riv dem i en matberedare.
 
2.Hacka lök och vitlök och fräs det mjukt i smöret.
 
3.Tillsätt rotsakerna, tomatpurén, örtkryddorna och senap och låt det fräsa runt.
 
4. Tippa i buljongen och låt soppan puttra på.
 
5. Stek under tiden köttfärsen, krydda och lägg  den i soppan.
 
6. Smaka av med kryddor och en skvimp vinäger, späd ev. och koka tills rotsakerna är mjuka,
 
 

En kommentar

  1. Köttfärssoppa är den bästa soppan tror jag. Man blir varm, mätt och glad:)

Lämna ett svar till Ann Sofi Matsafari Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*