Pasta putanesca med lilla skinkbiten!

 
 
 
 
 
Inget krångel på en fredag mina vänner, få ingredienser med mycket smak det räcker!
Det här är ju egentligen en vegetarisk rätt men det funkar fint att toppa med lite skinka om man nu vill det. För oss “såsiga” svenskar kan den här rätten kännas torr eftersom vi gärna dränker pastan med sås men ringla över extra olivolja då och rejält med ost så löser det sig!
 
PASTA PUTTANESCA 2-3 port

pasta för 3 pers ca 250g okokt
250 g söta körsbärstomater eller i burk konserverade
1 liten gul lök
2 klyftor vitlök
8-10 sardeller
1 msk kapris
(ca1 dl oliver men det glömde jag!)
3 msk olivolja
1 nypa chiliflakes eller färsk chili
1 dl chilisås eller ketchup
2 dl kokvatten från pastan
1 dl riven ost med smak, långlagrad präst hade jag
1/2 dl timjan eller basilika eller 2 tsk torkade örter
svartpeppar och ev. salt
6-9 skivor serranoskinka/ kallrökt skinka/ prosciutto
 
 
1. Koka pastan i rejält saltat vatten.
 
2. Hacka under tiden lök, vitlök, sardeller, kapris, oliver och chili  fint och låt det mjukna i olivolja i en stekpanna några minuter.
 
2. Tillsätt tomaterna som du delat eller körsbärstomaterna på burk, chilisås/ketchup och låt allt småputtra ngr minuter.
 
3. Ta kokvattnet från pastan i stekpannan och sedan pastan när den är al dente och blanda väl och låt allt puttra ihop en kortis bara.
 
4. Smaka av med svartpeppar, örter och ev. salt och lägg upp i skålar, toppa med riven ost och skinka, mumsa direkt!
 

En kommentar

  1. Lättlagat och snabbt, precis vad de flesta önskar en fredagskväll:)

    Hoppas du får en skön helg!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*