Vitkålspasta tricolore

 
Nu har vår äldsta dotter varit hemma några dagar och vi har firat hennes 28 års-dag och att det gått såååå många år sedan hon föddes har jag svårt att fatta. Det är alltid jobbigt när ungarna drar iväg och det där med att vinka av vid tåget blir bara jobbigare ju äldre man blir så nu måste jag säga hej redan innan tåget rullat in!
 
Anna är familjen grönsaksguru och jag brukar bli lite peppad när hon varit hemma så idag blev det en grön enkel middag som blev riktigt god. Nu ska jag INTE säga att det nog blir ändå godare med bacon i såsen utan NUUUU KÖÖÖR vi minst en köttfri dag i veckan, är ni på?
 
 
VITKÅLSPASTA TRICOLORE 3 port
 
400g vitkål
300g zucchini
1 röd snackpaprika
1 gul paprika
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1/2 chili eller 1 tsk sambal
3 dl creme fraiche 34%
2 dl riven ost, lagrad präst t.ex
1 dl mjölk
1 dl hackad persilja och basilika
2 msk olja eller smör
salt, nymalen svartpeppar
 
 
1. Skär zucchini, paprika och lök i bitar, finhacka vitlöken och ev. chili.
 
2. Fräs grönsakerna i riktigt het panna tills de fått lite färg, krydda rejält!
 
3. Skär vitkålen (utan att dela på huvet) i 1/2-1 cm tjocka skivor från toppen på huvet och koka i saltat vatten tills kålen är mjuk men har tuggmotstånd.
 
4. Rör ned creme fraiche i grönsaksfräset och låt det puttra ihop.
 
5. Rör ned ost, mjölkskvätt, sambal (om du inte fräste med chili) och kryddgrönt.
 
6. Låt såsen bli varm och smaka av med mera kryddor om det behövs.
 
7. Servera såsen till den kokta vitkålen.
 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*