Tomatsoppa med fänkål

 
Det har varit som en sommardag idag men det blev ändå soppa till middag, tomatsoppa är en klar favorit av soppor. Jag hade en ledsen fänkål, mjuka tomater och vispad överbliven grädde som jag inte ville slänga och det blev en supergod soppa av det. Har bara haft fänkål i fisksoppor tidigare men ihop med tomater… wow! Om man nu gillar anissmaken och det gör ju jag.
Hörrni det blev visst en veggomiddag idag, samlar ihop poäng till många goda kötträtter framöver ;-))
 
Ha en trevlig helg nu mina vänner, imorgonkväll ska jag äta surströmming med ett gäng tjejer och det ska bli gott och trevligt såklart. Dessutom har vi vinlotteri och jag undrar om det inte är min tur att vinna några flaskor nu?
 
 
 
 
TOMATSOPPA MED FÄNKÅL 3 port
 
500g passerade tomater
3 färska tomater
1 liten fänkål
1 gul lök
2 klyftor vitlök
2 tärningar ekologisk grönsaksbuljong
2 dl vatten
3 dl grädde
1/2 msk honung
1/2 msk vinäger
salt och nymalen vitpeppar
2 msk olivolja eller smör
 
 
 
1. Hacka fänkål, lök och vitlök och fräs det i oljan några minuter tills det fått lite färg.
 
2. Fräs med tomaterna i bitar och sedan de passerade tomaterna, vatten och buljongen.
 
3. Låt soppan koka under lock 5-10 minuter.
 
4. Mixa soppan (det blev lite småbitar av fänkålen men det var bara gott), tippa i grädde, honung, vinäger och låt soppan koka ihop.
 
5. Smaka av med salt och peppar och späd soppan med lite vatten om du tycker den är för tjock.
 
 
KRUTONGER
 
Skär bröd i tärningar och stek i panna eller  ugn, ringla över rejält med olivolja eller stek i smör.
Salta en gnutta och stek på tills brödet fått färg och är krispigt!
 
 
 

Lämna en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*