Anettes dubbla mandelmaränger

Hoppas ni haft en härlig Luciadag och mumsat lussekatter och pepparkakor för det har jag!
Om ni så bara ska göra en god julkaka så gör de här, jag har fått receptet av min syster. Enkla och supergoda, mjuksega och med en smörkräm emellan. Jag har försökt några gånger att göra macarones men gett upp och kör på de här som aldrig misslyckas och dessutom SKA de “krackelera” och spricka lite 😉
ANETTES DUBBLA
4 äggvitor (tog 5 för jag hade så små ägg)
200g mald mandel
5 dl florsocker
Smörkräm:
150g mjukt smör
1,5 dl florsocker, kanske en gnutta till
2 äggulor
3 tsk vaniljsocker
1. Mal mandeln fint eller kör länge i matberedaren och blanda ner florsockret.
2. Vispa äggvitorna hårt och vänd sedan ner mandel/florsockerblandningen.
3. Smöra plåtpapper en gnutta och provgrädda en kaka.
   Jag gräddade ca ca 2tsk smet i 6- 7 minuter på 200 grader.
4. Låt de kallna på papperet innan du tar loss dem.
5. Rör ihop smörkrämen och lägg kakorna två och två med fyllning emellan.

3 Kommentarer

  1. Hej! Trevliga recept i din blogg. Men nu undrar hag om jag ska skålla mandlarna till Mandelmarängerna?
    Vänligen Lisbeth

  2. Tack för avar. I morron ska jag göra ett försök.
    🙂

Lämna ett svar till Karin Walker Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*