Bouef Bourguignon

 
Hej mina vänner och hoppas ni haft en härlig jul för det har jag!
Ungdomarna har varit hemma en hel del och många släktingar också och då blir det extra mysigt och såklart har det blivit massor av god mat och godis.
Det har också varit den lataste julen på länge så nu får det bli nya tag efter nyår hmmm……låter bekant det där?!
Är du sugen på något annat än julmat så är det aldrig fel med en köttgryta!
Jag har en ide om lite mera vegetariska rätter på bloggen nästa år men vi får se vad det blir……
 
Nu drar vi till fjällen över nyår och jag önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År!
 
 Bouef Bourguignon
9-10 hg älgkött
150g rökt sidfläsk
1 stor lök
250g champinjoner
3 morötter
10-12 steklökar
2-3 klyftor vitlök
8 dl buljong
6 dl rödvin
2 msk tomatpuré
persilja
salt och nymalen svart eller vitpeppar
(ett stänk vinäger om det behövs mera syra)
olja/smör
maizena till redning
 
 
1. Bryn köttet ordentligt i smör/olja, krydda.
 
 
2. Låt en finhackad lök, vitlök och tomatpuré fräsa med.
 
 
3. Tippa i buljong och vin  och låt köttet puttra i ca 1-1,5 timme.
 
 
4. Bryn fläsk, svamp och steklök och tillsätt det i grytan tillsammans med morötterna i bitar och låt allt puttra på svag värme tills köttet är riktigt mört och grönsakerna riktigt mjuka i ca 1 timme till.
 
 
5. Smaka av med mera kryddor, red av med maizena och strö sist av allt över lite hackad persilja
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*