Frökex

 

 
 
Smarriga kex är det här som ni säkert redan testat men de är så himla goda så ni får receptet ändå!
Goda till ost av alla de slag och vill man bara ha de som nyttigare snacks så strör du på lite extra flingsalt bara.
Ha nu en riktigt trevlig helg!
 
 
FRÖKEX 1 plåt
1 dl sesamfrön
1 dl pumpafrön
1 dl solrosfrön
1 dl majsmjöl
1/2 dl linfrö
1/2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
2 dl kokande vatten
flingsalt
 
 
1. Blanda ihop alla torra ingredienser.
 
 
2. Blanda sedan i olja och det kokande vattnet.
 
 
3. Rör om ordentligt och låt smeten svälla ca 15 minuter.
 
 
4. Tryck ut smeten på en plåt med bakplåtspapper och lägg ett plåtpapper över så går det lätt att få det tunt.
 
 
5. Strö över flingsalt och grädda i 150 grader i ca 1,5 timme (men mina var klara efter 1)
 
 
6. Skär i bitar när kexen är varma eller bryt i bitar.

2 Kommentarer

  1. Oj nu har jag två saker att baka i helgen. Både frökex och ditt långjästa bröd. Gott. Längtar redan :=)
    Hoppas att du också får en rikigt skön helg.Kram

  2. Det här är ju kusligt gott! Jag kan äta en hel plåt av dessa själv och ändå längta efter mer… så goda är dom!

    Ha det gott!Ha en skön söndag!

Lämna en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*