Revben, sötpotatispommes och grönkålslaw

 
 
 
 
 
 
 
 
Kanske inte de läckraste bilder men jag lovar att det blev gott. Om jag ändå kunde komma ihåg inställningarna på kameran de få gånger jag får till bra bilder?!
Ja hur som helst så hoppas jag att ni litar på mina smaklökar…..
Jag har haft en så härlig dag, sonen dök upp på morgonkvisten och bjöd oss på smörgåstårta, skidor på tv, promenad i solen på sjön, cykel+yogapass, middagsfix och efter lite datorknappande nu då så blir det soffan och “mello”, synd att klaga tycker jag, kram på er och ha det great!
 
 
REVBEN MED SÖTSTARK GLAZE
2 kg tunna revben
vatten
1 gul lök
8-10 pepparkorn
2 vitlöksklyftor
salt
 
 
GLAZE
1 dl japansk soya
1 dl ketchup eller chilisås
1 dl farin/rör/muscovadosocker
1/2 dl sirap
3 klyftor vitlök
1 “stor tumme ingefära”
1 msk chilimixkrydda av något slag, Cajun spices från Herbaria tog jag
 
 
1. Dela revbenen på mitten så de får plats i en stor kastrull.
 
2. Häll på vatten så det täcker, salta, peppra och lägg i lök och vitlök.
 
3. Låt det småkoka/sjuda i en dryg timme tills köttet känns mjukt.
 
4. Blanda ihop glazen, lägg ribsen på ugnsgallret/grillen, pensla på rejält med glaze och grilla på båda sidor tills spjällen fått färg.
 
5. Dela i mindre bitar och servera ljumna eller kalla tillsammans med sötpotatispommes och grönkålslaw.
 
 
 
Jag fick en ide om att blanda i grönkål istället för vitkål och det blev jättegott.
Syrligt och fräscht mot de sötstarka ribsen!
 
GRÖNKÅLSLAW 3 port
 
3 dl finhackad grönkål
1/2 citron, saften av den
2 msk finhackad lök
1 klyfta  vitlök
2 dl creme fraiche 34%
salt
 
 
1. Lägg den hackade kålen i en bunke, pressa över citronen och salta.
 
2. Hacka lök, riv vitlöken och blanda ner det och creme fraichen i kålen.
 
3. Ställ röran kallt, ju längre desto godare gärna någon timme.
 
 
 
 

 
De blev faktiskt inte brända fast det ser ut som det…..
Läste någonstans att de blev krispigare om man vände de i maizena före fritering eftersom sötpotatisen innehåller så lite stärkelse och så fick det bli.
Jag har ingen fritös men det går bra i en vanlig kastrull också och jag står beredd med locket i högsta hugg!
 
 
SÖTPOTATISPOMMES 2 port
 
1 riktigt stor sötpotatis
2 mak maizenastärkelse
olja tillfritering
salt
 
1. Dela sötpotatisen i stavar inte så tjocka, lägg de i en bunke och skaka runt de med maizenan.
 
2. Koka upp oljan i en kastrull och fritera de tills de är bruna och krispiga (lite olja två omgångar- mycket olja en gång)
 
3. Lägg på lite hushållspapper, salta och servera direkt.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*