Blomkålspizza

Nu har jag också testat den här pizzan som så många lagat! Det är ett LCHF-recept, det har jag inga problem med alls bara det smakar gott och det gjorde det och enkelt var det dessutom.
Jag gjorde dubbel sats för jag ville ha två pizzor.
Mina pizzor blev lite för stark i ostsmaken för jag hade två lagrade ostsorter, greve och parmesan så nästa gång tar jag en mild på pizzan, kanske mozzarella eller någon ”snäll” hårdost.
Receptet hittade jag på MittKök
Nästa gånga ska jag testa Mårtenssons recept.
Ha nu en trevlig vecka mina vänner, själv jobbar jag kortvecka och ska ut på roligheter!
BLOMKÅLSPIZZA 1 pizza (lite mindre än själva plåten) / 2 port
4 dl mixad blomkål (i litet blomkålshuvud)
4 dl riven ost
1 ägg
1 liten rödlök i skivor
100g skivade färska champinjoner
Färdigköpt eller egengjord!

TOMATSÅS

500g passerade tomater
1-2 klyftor hackad vitlök

1 liten finhackad lök
2 tsk socker
2 msk olivolja
salt, svartpeppar

några droppar vinäger
något grönt om du har eller 1-2 tsk torkade örtkryddor

1. Fräs vitlök och lök mjukt i oljan, pytsa i det övriga och låt såsen koka ihop 10-15 minuter.
2. Smaka av om det behövs mera kryddor, sötma eller syra.
TOPPING när pizzan gräddats
Ruccola eller spenat, skinka av något slag gärna serrano, parma eller kallrökt, småtomater, färsk basilika.
1. Mixa ett litet blomkålshuvud i matberedaren tills det är finkorningt.
2. Riv 4 dl ost och blanda det med kålen och 1 ägg till en smulig smet.
3. Tryck ut degen på en plåt med bakplåtspapper så tunt du kan och grädda i 15 min 225 grader.
4. Lägg på tomatsås, lök, champinjoner och ost och grädda ytterligare 10 minuter tills osten smält.
5. Toppa med ruccola, småtomater, färsk basilika och skinka och servera direkt!

En Kommentar

  1. Jajamesan, blomkålspizza gillar vi men jisses så länge sedan det var vi åt pizza nu, det måste planeras in snart! Vi håller tummarna för att det blir bra när du testar.
    härligt med kortvecka, hoppas trevligheterna blir trevlig:)
    Kramar till dej

Lämna ett svar till Mårtenssons kök Avbryt

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*