Amerikansk cookie med choklad och kola

 
Hallå där mina vänner nu var det riktigt längesen jag bloggade så jag hoppas ni inte gett upp!
Jag har varit i Madrid med ett gäng kompisar och haft det supertrevligt, ja bortsett från att jag blev bestulen på pengar, körkort och bankkort efter typ en timme i Spanien och blev tvingad på guidad tur på en segway så var allt kul 😉 (min idol blev guiden Carlos som bogserade mig genom Madrid, jodå han kunde både köra sin och dra mig) Maten blev väl inte riktigt som vi tänkt oss, trodde liksom att Madrid bara hade god mat men vi gick på några rejäla bottennapp men vi hittade godbitar också så nu har man lärt sig  tills nästa gång (räknar även med flera midjeväskor med säkra lås av tomten).
 
På jobbet är vi ett gäng som är med på en hälsotävling som kommunen har och jag har redan kryssat i att idag kommer jag minsann inte att äta några söta saker…….åhhhh vad jag ångrar mig för jag är grymt sötsugen…. och då väljer jag såklart att lägga ut en supergod kaka som Lena bjöd oss på för ett tag sedan på jobbet!
 
Nu ska jag packa väskan för imorgon efter jobbet drar jag till Ramsjö på spelmansstämma men jag lovar att det kommer några matiga recept till veckan!
 
 
AMERIKANSK COOKIE med choklad och kola

200 g mörk choklad (spar ca 4 bitar till garneringen)
100 g Dumlekola
175 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl farinsocker
1 ägg
1 ½ tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
1 dl havregryn
3 ¾ dl vetemjöl


Garnering
ca 4 bitar choklad, grovhackad
florsocker

 

1. Sätt ugnen på 175 grader, hacka chokladen grovt och skär Dumlekolan i bitar.

 

2. Vispa smör, socker och farinsocker pösigt i en bunke och blanda ner ägget. Tillsätt bikarbonat, vaniljsocker, salt, havregryn, vetemjöl och blanda ihop allt till en deg.

 

3. Blanda ner choklad och Dumlekola. Rör ihop allt till en smulig deg.

 

4. Tryck ut smeten i en smord och bröad/mjölad springform, 22–23 cm i diameter. Strö över lite grovhackad choklad.

 

5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 34–38 min och låt den sedan svalna i formen.

 

6. Pudra över lite florsocker före servering. Ät kakan som den är eller servera med vispad grädde eller vaniljglass.

En Kommentar

Lämna en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*