”Biskvier” i långpannan!

 

 
 
I år orkar jag inte göra biskvier, sorry Lisa jag vet att det är dina favoriter 😉 men jag tror du kommer att gilla de här också, samma ingredienser liksom men det går så mycket fortare när allt åker i en långpanna.
Jag gjorde kakan i en ugnsform som är något mindre än min långpanna!
Jag tog lite av det här receptet och lite av det här!
 
 
SARAH BERNHARDT
 
Botten:
500g grovt riven mandelmassa
3 äggvitor
 
Smörkräm:
250g mjukt smör
200g florsocker
3 äggulor
2 msk kakao
2 tsk vaniljsocker eller 1/2 tsk vaniljpulver
 
Topping:
250g mörk choklad
2 msk smör
 
Sätt ugnen på 200 grader!
 
 
 
1. Blanda mandelmassan med äggvitorna (de behöver inte vispas) och bred ut på ett smörat bakplåtspapper och grädda i ca 15 minuter.
 
 
 
2. Rör/vispa ihop smörkrämen och bred ut den på kakan när den är kall och ställ nu formen kallt 15 min.
 
 
 
3. Smält chokladen i vattenbad eller försiktigt i micron (pausa och rör om flera gånger) rör sedan ner smöret.
 
 
 
4. När chokladen är tunn och svalnat lite så bred den över den kalla kakan och ställ åter kakan kallt.
 
 
 
5. Dela med vass kniv kakan i små bitar, ibland funkar det bättre om man har en varm kniv.
 

Lämna en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*