Torsk med broccoli och fänkål i grön curry

 
 
Jag fick tips till dagens middag hos Sandras Matkrypin som gjort torsk i grön curry.
Tanken var att följa receptet men när jag inte hade allt hemma så det gled det iväg lite men det blev riktigt gott ändå.
Ris eller nudlar till firren är ett måste tycker jag och gör gärna en mangosalsa!
 
 
TORSK I GRÖN CURRY 4 port
 
400g torsk eller annan fisk i stora kuber
250g broccoli, helst färsk men fryst funkar också
1 liten fänkål
3 salladslökar eller 1 liten purjo
1 klyfta vitlök
1 msk riven ingefära
2 burkar kokosmjölk (alt 1 kokosmjölk + 1 burk vatten)
1/2-1 msk grön currypasta, smaka dig fram!
1 lime, saften av den
2-3 msk fisksås
1/2 kruka koriander
maizena + vatten till redning
2 msk olja
 
 
1. Skiva broccolistammen, salladslöken och fänkålen (ta bort lilla rotstocken på den).
 
 
2. Gör små buketter av broccolin, finhacka vitlök och riv ingefäran.
 
 
3. Fräs broccolistammen, vitlök och fänkål i oljan någon minut utan att det tar färg.
 
 
4. Låt sedan broccolibuketterna, ingefära och currypastan fräsa med en kortis.
 
 
5. Tippa i kokosmjölken, limesaft och fisksås och låt allt koka ihop ngn minut.
 
 
6. Red av grytan så den blir lätt krämig och smaka av om du vill ha mera kryddor eller syra.
 
 
7. Lägg i fisken och låt den sjuda lätt i några minuter bara och servera med ris eller nudlar.
 
 
 
 Den här salsan passade perfekt till heta torsken och servera den i en egen lite skål vid sidan om!
 
 
SALSA med mango och tomat
1 mango
10 småtomater
2 msk hackad rödlök
1/2 kruka hackad koriander
1 msk oliv eller rapsolja
1 msk citronsaft eller limesaft
salt och nymalen svartpeppar
 
 
1. Dela mangon i kuber och tomaterna i bitar.
 
2. Blanda alla de övriga ingredienserna och smaka av så du får lagom syra och sälta.
 
 

En kommentar

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*