Biff Stroganoff

biffstroganoff1

Det var ett tag sedan jag gjorde köttgryta nu och väldigt längesen jag gjorde Biff Stroganoff så jag slog till idag och nu står den och gottar sig i kylen tills imorgon. Grytor blir bra mycket godare om de får stå en dag eller två! Det ska vara champinjoner i orginalreceptet men de ligger kvar så fint i kylen  😉

Låt nu grytan puttra länge och försiktigt så blir det mört och gott men har du finare kött typ filé så behövs ju inte det, då kan du bara fräsa ihop grejerna!

Det är gott med en klick creme fraiche, små gurkor, (cornichoner) eller saltgurka till grytan.

 

 

INGREDIENSER

500g grytbitar av nöt eller vilt

3 små gula lökar

1 dl tomatpuré

3 dl grädde

5 dl kraftig buljong (vatten+fond/tärning)

1 msk balsamvinäger

1 msk senap

olja/smör till stekning

salt och nymalen svartpeppar

 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skär köttet i avlånga tjocka strimlor och bryn de i pannan/grytan i omgångar, krydda.
  2. Täck köttet med buljong och låt det småputtra tills det är mört, späd ev. med vatten under tiden.
  3. Skär lökarna i klyftor/båtar, stek så de får lite färg i smör i en stekpanna.
  4. Låt tomatpurén fräsa med en kortis, tippa sedan i grädden, senap, vinäger och låt allt koka ihop.
  5. Blanda ner grädde och lökröran i grytan och låt allt småputtra 5-10 minuter.
  6. Smaka av med senap, kryddor och ev. mera tomatpuré.
  7. Servera med ris, pasta eller potatis.

2 Kommentarer

  1. Hej och kul att se din nya blogg. Jättefint som du har fått till det:=) Kram:=)

    • 🙂 Tack Kerstin! Det känns jättekul med en ny design och nu går det ju lätt att söka recept också! Nu måste vi ses snart, kram kram

Lämna ett svar till Karin Walker Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*