Rispappersrullar med het dipsås

rispappersrullar1

Det här är ett trevligt och gott litet plock som är enkelt att förbereda och där alla kan rulla in det man gillar, tänk lite asiatisk taco! Det går att ta precis de grönsaker man vill och strimla så fint du kan (det kommer aldrig att bli någon “julienneexpert av mig och min kniv 😉 Jag gillar att stoppa i kyckling eller räkor i rullarna, kokta nudlar passar också fint men de är fantastiskt goda med bara grönt i också. Det meckigaste är ju att ånga rispapperen mjuka men med sjudande vatten i stekpannan och ett snabbt dopp så går det hyfsat bra, man får öva lite här och jag lovar att det blir ett kul pyssel med mycket skratt och flams.

 

INGREDIENSER

  • rispapper, finns att köpa i asiatiska mataffärer
  • 2 morötter
  • 1 fp salladslök
  • 1 paprika
  • färska groddar eller krispiga tunna strimlor av vitkål
  • 1 kruka färsk koriander
  • krispig sallad av något slag
  • 2 stekta kycklingfileér eller 200g skalade räkor om du inte vill ha rullarna vegetariska!
  • jordnötter

 

DIPPSÅS

  • 1,5 lime, saften av dem
  • 3 msk fisksås
  • 3 msk sweet chilisås
  • 1 stor klyfta riven vitlök
  • 1 msk riven ingefära
  • ev. lite socker

 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Strimla/skiva alla grönsaker så fint du kan och lägg den och koriandern på fat eller i små skålar.
  2. Rör ihop dippsåsen och smaka av den så du får en bra balans mellan sött, salt, surt och starkt!
  3. Doppa rispapperen hastigt i sjudande vatten, lägg ev på ren handuk eller direkt på tallrik och rulla ihop din lilla rulle.
  4. Servera rullarna med dippsåsen.

 

 

 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*