Chokladkaka i långpanna med kokostosca

chokladkokos

Vilken sommar vi har, helt underbart! Att jag sen fått ett helt gäng apstora myggbett det känns ändå helt ok 😉 Det har blivit massor av fix ute på gården, mossrivning och krattning har stått på schemat idag och nu känns det att solen gassat på axlarna lite för länge, att man aldrig lär sig?

Igår blev jag överraskad av mina helt underbara arbetskamrater med bubbel, snittar, lekar och sedan en supergod middag på Invito i Sundsvall, lycka på en lördag liksom 🙂

Den här kakan gillar gillar jag och det blir en hög kaka av det här receptet! Nästa gång testar jag Jennys Ryttarkaka som är mer som en kladdkaka men med liknande topping, mums på`er och ha en fin vecka!

INGREDIENSER

  • 5 ägg
  • 5 dl strösocker
  • 200g smält smör
  • 5 dl vetemjöl + liite till
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker/1/2 tsk vaniljpulver
  • 2 dl mjölk

 

TOPPING

  • 50g smör
  • 1 dl grädde
  • 3dl sirap
  • 100g kokos
  • 50-75g mörk choklad

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader och lägg ett plåtpapper i långpannan.
  2. Vispa ägg och socker fluffigt.
  3. Smält smöret.
  4. Blanda alla de torra ingredienserna.
  5. Tippa i smör och mjölblandningen i äggvispet och vispa till en slät smet, häll sist i mjölken och blanda till en slät smet.
  6. Häll smeten i långpannan och grädda kakan i ca 25 minuter.
  7. Lägg alla ingredienser till toppingen utom chokladen i en kastrull och låt den småputtra under omrörning tills den tjocknar lite.
  8. Ta ut kakan och fördela försiktigt toscasmeten över kakan och grädda den högt i ugnen tills den fått färg (dra på högsta temp men passa noga!)
  9. Dela kakan i rutor när den svalnat, smält chokladen i micron och ringla den över kakan.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*