Torsk med saffran och många goda fiskrecept!

fiskgryta med saffran

Det här blev en god fiskgryta som passar till både vardag och fest. Vill du göra den festligare så pytsa i räkor, musslor och servera med en klick creme fraiche på toppen.

INGREDIENSER

  • 400g torsk eller annan vit fisk i bitar
  • 1 liten lök
  • 1 stor klyfta vitlök
  • 1 stor morot
  • 1 fänkål , inte en jättestor
  • 1 kuvert saffran
  • 3 msk tomatpuré
  • 5 dl fiskbuljong
  • nymalen svartpeppar
  • maizena+vatten till redning
  • 1 dl hackad dill
  • 2-3 msk olja eller smör

 

Gör så här:

  1. Strimla alla grönsaker och fräs de i en gryta, tillsätt sedan saffran och tomatpuré och låt allt svettas lite utan att det tar färg.
  2. Tippa i buljongen och låt allt småputtra tills grönsakerna är mjuka men med tuggmotstånd.
  3. Lägg i fisken och låt den bara sjuda i några minuter, ingen stormkokning!
  4. Smaka av med kryddor och dill och red om du vill ha en simmigare sås.

 

Här får ni några andra goda fiskrecept!

Mårtenssons kök

Sandras matkrypin

I köket med Anders

Glimten i grytan

Frallans matblogg

Lämna en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*