Smördegssnittar med päron, ädelost och rostade nötter

smördeg med päron2

En smördegsrulle i frysen är alltid räddaren i nöden om man vill ha ett mumsigt litet plock, den tinar på nolltid! Den här gången skar jag rutor före gräddningen men tidigare har jag lagt på riven prästost, smulad chevre och hackad rosmarin på toppen och gräddat degen hel!

Kolla in skärbrädan som jag fick av fina Ulla och Stefan i födelsedagspresent, tänker inte skära med vassa kniven på den tror jag……den är gjord av Erik Mossnelid i Renskalla utanför Söderhamn (facebook- Renskalla, insta-erikmossnelid)

 

INGREDIENSER

  • 1 rulle smördeg
  • 2-3 päron
  • 150g ädelost av något slag
  • 1 dl rostade hasselnötter

Gör så här:

  1. Rosta nötterna i en torr stekpanna, när de fått färg och skalet börjar släppa lägg dem i en torr handduk, gnugga bort skalet och hacka nötterna sedan grovt.
  2. Rulla ut smördegen och dela den i rutor ca 3×3 cm och lägg på plåt med plåtpapper.
  3. Skär päronskivor ca 1/2 cm och lägg på varje degbit.
  4. Lägg en bit ost mitt på päronet och skjuts in i ugnen på 200 grader tills degen fått lite färg.
  5. Strö nötterna över när snittarna svalnat lite och servera, de är godast rumstempererade tycker jag.

 

 

smördeg med päron1

 

Två till smördegsstarters!

sparrispaj

Smördeg med ost och sparris

 

Pestosnurror

Pestosnurror

 

 

 

 

 

Lämna en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*