Tomatsås med mycket grönt

veggosås veggosås2

Här får ni en veggosås med linser och såna kan man aldrig få för många av 😉

Skär vitkålen i cmtjocka skivor från toppen på kålen och koka i saltat vatten tills den är mjuk men med lite tuggmotstånd, supergott till såsen, ja den är god till pasta också. Glöm inte massor av riven ost på toppen!

 

INGREDIENSER

  • 1 liten zucchini, knappt 200g
  • 2 stjälkar blekselleri
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 1 liten fp färdiga röda linser
  • 250-300g passerade tomater (frys in resten om du har en stor fp)
  • 2 nävar grovt hackad spenat (ca 70g gissar jag)
  • 2 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl grädde eller creme fraiche
  • 2 msk olja till stekning.
  • en gnutta chili av ngt slag, färsk, torkad, sambal eller siracchasås
  • 1-2 tsk honung
  • 1/2 dl hackade örtkryddor t.ex basilika eller timjan eller 2 tsk torkade
  • nymalen svartpeppar och salt
  • ev maizena till redning
  • massor av riven ost med smak att toppa tallriken med!

Servera till kokt vitkål i grova strimlor eller pasta!

 

GÖR SÅ HÄR

  1. Dela zucchini i bitar ca 1×1 cm, strimla selleri och hacka vitlök, fräs detta i oljan och krydda.
  2. Häll av vätskan på linserna och tippa i dem+tomater, spenat, vatten, buljong och grädde/creme fraiche.
  3. Tillsätt kryddor och låt såsen småputtra några minuter, smaka av och red ev såsen om du vill ha den tjockare.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*