Lax och rotselleripanna med getost

rotseller1 rotselleri

Idag har det varit en dag då jag bara vill krypa under en filt, vara ifred och proppa i mig en massa godsaker!!! Nu funkar det ju inte riktigt så utan det är bara att rycka upp sig, skärpa till sig, knyta näven i fickan….ja ni vet…men jag ska lägga mig i sängen nu och äta god ost och salami och tänka fina tankar så kommer nog humöret tillbaka….mitt glada alltså 😉

 

I senaste Lantliv Mat&Vin hittade jag det här receptet som jag testade för några dagar sen, ett enkelt och gott tillbehör eller som ensamrätt!

INGREDIENSER 2 port

  • 500g rotselleri
  • 100g getost, parmesan, feta eller den ost du gillar
  • färsk timjan, basilika, rosmarin eller liknande
  • 2-3 msk rapsolja
  • salt och nymalen svartpeppar

 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Skala och hyvla rotsellerin tunt på mandolin eller skiva i matberedare.
  2. Hetta upp olja i en teflonpanna och stek sellerin så den får färg, salta och peppra.
  3. Vänd “sellerikakan” med hjälp av en tallrik och stek på andra sidan.
  4. Lyckas du inte med det så är vi två 😉 jag vände bara runt tills sellerin var mjuk och fått färg.
  5. Fördela osten på toppen, använd gärna lock på pannan så smälter osten fort!.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*