Saffransbiscotti godast till glöggen!

saffransbiscotti1

Det blir ingen jul för mig utan de här små goda skorporna så är det bara! De är supergoda till glöggen eller doppade i kall mjölk, mums alltså. Det finns många spännande glöggsorter att välja på nu i butikerna med olika sorters smaksättning men ikväll blir det en klassisk glögg i muggarna!

Igår var det julbordspremiär för oss och det blev på Mittlandia i Ånge, det var toppenbra tycker jag både mat, service och underhållning. Nu har det varit en skön söndag och fin adventsstämning med snö ute, ha en fin vecka nu mina vänner!

 

SAFFRANSBISCOTTI
2 ägg
1 paket saffran
100g rumsvarmt smör
100g mandel ( den här gången hade jag bara 50g, ökade på en gnutta med mjölet och det blev jättegott)
1 dl socker
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt

1. Hacka mandeln.

2. Vispa ihop saffran och ägg och tillsätt rumsvarmt smör och socker till en porös smet.

3. Blanda ner hackad mandel, vetemjöl och bakpulver till en jämn och ganska kletig deg.

4. Rulla smeten i tre längder på en plåt med bakplåtspapper.

5. Grädda mitt i ugnen i 200° i 15 minuter.

6. Låt kaklängderna svalna något och skär dem på snedden i ca 2 cm breda bitar.

7. Torka mitt i ugnen  ca 1 timme i 75 °.

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*