Räkgryta med paprika och purjo

rakgryta1

Är ni mitt i julstök och fix därhemma? Själv är jag inte så julpeppad men det kommer kanske, jag tar det lugnare och lugnare för varje år och det känns helt ok faktiskt. Lite julgodis ska det väl bli och någon kaksort till kanske och sen blir det väl sillinläggning, Jansson och grava lax längre fram. Jag gillar nya spännande smaker och kombinationer men på jul är jag som Svensson Svensson pappan -Det ska vara precis som det alltid har varit 😉

 

Snabblagad middag får ni här om ni nu har mycket stök omkring er, fräs med en påse saffran om ni vill öka på julkänslan!

 

INGREDIENSER

  • 300g skalade räkor
  • 1 purjolök
  • 2 små paprikor
  • 1 stor klyfta vitlök
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl grädde
  • 2 dl fisk eller grönsaksbuljong
  • 1-2 tsk sambal
  • 2 msk pressad citron
  • ev. salt, nymalen svartpeppar
  • 1/2 kruka koriander
  • olja till stekning
  • maizena till redning

GÖR SÅ HÄR:

  1. Ansa, skölj och strimla purjolöken.
  2. Dela paprikan i bitar och hacka vitlöken.
  3. Fräs lök, vitlök och paprika i oljan, tillsätt tomatpuré på slutet.
  4. Tippa i grädde, buljong, sambal, citron, låt allt koka ihop.
  5. Smaka av med mera kryddor, hackad koriander och red av såsen en aning.
  6. När smaken på såsen sitter lägg i räkorna och låt allt bli varmt, ingen kokning för då blir räkorna sega.
  7. Servera med pasta eller ris!

 

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*