Kyckling med citron och rosmarin

kyckling-rosmarin3

Den här kombon med citron och rosmarin är bara så underbar, testa om du inte redan gjort det. Nu vill jag tjata lite om kycklinglårfilé igen för det är den absolut godaste och saftigaste biten på lilla kycklingen tycker jag och även om den steks lite för länge så blir den inte torrtråkig som bröstfilén lätt blir, slut på predikan 😉 Var försiktig så du inte vräker i rosmarin för den smaken ”växer” och smakar mycket efter en stund!

 

Ingredienser

  • 500g kycklinglårfilé
  • 1 dl vin
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 1 citron, saften av den
  • färsk rosmarin, några kvistar
  • 2 dl grädde eller cremefraiche
  • 1/2 msk hackad rosmarin
  • ev. maizena till redning
  • salt och nymalen svartpeppar
  • smör till stekning

 

Gör så här:

  1. Krydda kycklingen med salt och peppar och bryn den i en panna med smör.
  2. Tippa i vin, buljong, citronsaft och några rosmarinkvistar i pannan och låt kycklingen småputtra gärna under lock i 10-15 minuter.
  3. Lyft ur kycklingen och rosmarinkvistarna,  låt nu grädden/cremefraichen koka med buljiongen, smaka av med hackad rosmarin och red ev av såsen.
  4. När såsen är perfekt lägger du i kycklingen i pannan och serverar den med t.ex rostade rotsaker eller potatis av ngt slag!

Lämna en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*