Torsk med rödbetor, brynt smör och pepparrot

torskrygg1 torskrygg4

Det här är grymt gott och en favorit bland fiskrätter, funkar till fest också med lite knaperstekt rökt sidfläsk eller bacon på toppen! Har du inte tid att rimma fisken så blir det gott ändå 😉

 

INGREDIENSER

  • 4 portionsbitar torskrygg eller torskfilé
  • 5 dl vatten
  • 1/2 dl salt
  • 1/4 dl socker
  • 1 dm purjolök
  • 2 lagerblad
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 tsk salt
  • 1 liter vatten
  • 4 medelstora rödbetor
  • 4 stora potatisar
  • 100g smör
  • färsk riven pepparrot (1-2 msk /person)
  • kapris (1/2-1 msk /person)
  • färsk dill

 

 

Gör så här:

  1. Blanda 5 dl vatten, salt och socker tills det löst sig och lägg fisken i lagen i ca 30 minuter.
  2. Koka rödbetor och potatis.
  3. Bryn smöret tills det är ljust brunt men inte bränt, passa för det går undan 😉
  4. Koka upp 1 liter vatten, purjo, lagerblad, pepparkorn och salt.
  5. När fisken rimmat klart lägg den i den kokande lagen, på med lock,  ta kastrullen från plattan och låt fisken ligga under lock ca 5-8 minuter.
  6. Riv pepparroten, värm försiktigt smöret och låt kaprisen rinna av i en liten sil.
  7. Lägg upp potatis, betor, torsk och brynt smör på varma tallrikar och toppa med kapris, riven pepparrot och dill.

 

En Kommentar

  1. Ja här rimmar vi (läs Håkan) allt och lite till, men det mesta blir ju också snäppet bättre och godare när det får ta ett salt dopp innan tillagningen.
    Ljuvligt god kombination med betorna till bacon och fisk, en vinnare helt klart!

    Kram på dej, Karin

Lämna en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*