Frysen cheesecake med maränger och nougatsås

frysen cheesecake

Har ni märkt att jag älskar allt gott som går att förbereda? Det här är den perfekta efterrätten som kan göras flera dagar innan den ska ätas. Receptet har jag knyckt från Linda på Hembakat! Jag ändrade dock lite i receptet och smälte mörk choklad istället för ljus, hackade ingen choklad i smeten utan ringlade och varvade Odense nougatsås i glassmeten. Nougatsåsen fick jag tillsammans med många godsaker i den senaste Smakboxen! Om du uppger koden CHILICONKARIN så får du 15% rabatt på den första lådan om du vill starta en prenumeration.

Kom ihåg att inte servera glassen direkt från frysen, den ska vara framme så den blir mjuk och gräddigt krämig!

 

cheesecake

 

INGREDIENSER

  • 100g smör
  • 250g digestivekex
  • 100g mörk choklad
  • 5dl vispgrädde
  • 200g färskost, typ Philadelphia
  • 2 ägg (dela på gulor och vita)
  • 1 msk florsocker
  • 12-15 maränger
  • 1/2-1 dl nougatsås

Gör så här:

  1. Smula kexen fint och blanda dem med de smälta smöret.
  2. Tryck ut kaksmulet i en form med bakplåtspapper i botten, rund springform tog jag.
  3. Smält den mörka chokladen i micron eller i vattenbad.
  4. Vispa grädden i en bunke,inte allt för hårt.
  5. Vispa ihop färskosten med äggulor och rör ned dem i grädden.
  6. Vispa vitorna hårt och vänd ned i grädden.
  7. Rör ned nästan all smält choklad (spara lite till toppingen) och florsocker i gräddblandningen och vänd rund.
  8. Lägg glassmeten lite i taget i formen, ringla nougatsåsen lite här och där och avsluta med ett glasslager.
  9. Tryck ner marånger, ringla över det som är kvar av den smälta chokladen+ mera nougatsås.
  10. Tjoff in i frysen i minst 2 timmar!

4 Kommentarer

  1. Mums så gott det ser ut. Kanske något för mig som ska ha mycket energi;=))

  2. Hej det stod färskost i förklaringen men inget bland ingredienserna?

Lämna ett svar till Karin Walker Ångra

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*