Raggmunkar med bacon och lingon

Det här är smarrig husmanskost som jag gillar! Ni kommer väl ihåg att köpa svenskt bacon? Det skiljer inte så många kronor alls och det är verkligen bra om vi får ha våra grisbönder kvar! Såklart hamnar det skinkor och salamikorv hos mig  som inte är svenskt för jag älskar ju Italienskt och plockmat men just med bacon finns det ju alltid svenska alternativ. Mitt favoritbacon kommer från Fjäll-chark….mums mums!
RAGGMUNKAR
3 ägg
2 dl mjöl
4 dl mjölk
400g riven potatis ungefär
salt
Servera med stekt fläsk eller bacon och lingonsylt är ett måste!
1. Vispa ihop ägg, mjöl och hälften av mjölken till en slät smet och pytsa sedan i resten av mjölken, salt och grovt riven potatis.
2. Stek små plättar i rejält med smör tills de är gyllenbruna på båda sidor (smeta liksom ut potatisen så den inte hamnar i en klump på mitten).
3. Ät de nystekta med bacon/fläsk och lingon!

Kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*