Rispappersrullar med räkor och het dippsås

rispappersrullar1 rispappersrullar2 rispappersrullar4

Gillar ni asiatiska smaker och lite pyssligt piller då är det här rätten för dig! Det passar att fylla med de grönsaker man gillar men se till att det är både krispiga och mjuka grönsaker, jordnötter är gott att lägga i också. Att blöta upp rispapperen är lite meckigt första gångerna men du kommer snart på snitsen 😉 Jag har varmt vatten i en stekpanna och doppar ner papperet tills det mjuknat och sedan direkt på en handduk och sedan på med grönsaker och rulla ihop bara!

De här rullarna passar som förrätt eller som ett kvällsmys och de är lika goda vegetariska med bara grönsaker!

 

INGREDIENSER till 4 pers

  • rispapper (finns att köpa i större eller asiatiska butiker)
  • 1-2 morötter
  • 1 gurka
  • 1 stor paprika
  • 2 avokado
  • 2 stjälkar selleri
  • ärtskott eller krispiga salladsblad
  • färsk koriander
  • räkor, stekt kyckling eller lax i avlånga bitar om du inte vill ha rullarna vegetariska

DIPPSÅS

  • 2 rivna klyftor vitlök
  • 2 msk riven ingefära
  • 4 msk pressad citron
  • 2 msk fisksås
  • 1 dl sweetchilisås
  • 2-4 msk vatten
  • 2 msk hackad koriander

 

Gör så här:

  1. Rör ihop dippsåsen.
  2. Dela alla grönsaker i avlånga bitar/strimlor.
  3. Värm vatten i en stekpanna, det ska inte ”bubbelkoka” och doppa försiktigt ner ett rispapper i taget, lägg snabbt upp på en handduk och vik ut det platt. Räkna med några misslyckade innan du kommer på tekniken!
  4. Fyll rispapperet med grönsaker, koriander och ev. ngt köttigt och rulla ihop som en wrap och lägg på ett fat.
  5. Servera rullarna med dippsåsen!

Lämna en Kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*